Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

WERK VAN CURSISTEN

Lia van den Boogerd

Corona kunst van Cursisten

Wendy Kedde

In 2019 ben ik begonnen met de cursus tekenen/schilderen bij het Creatief Centrum ’t Atelier in Naaldwijk. Zo ben ik in contact gekomen met Miranda Pronk. En heb ik bij haar in het atelier ook privelessen genomen. Met het goed leren tekenen ben ik begonnen. Miranda gaf leuke en uitdagende opdrachten. Zo heb ik ooit een verkreukelende papieren zak nagetekend. Heel leuk om te doen. Pas ben ik door mijn tekeningen heen gebladerd en zie dat ze niet echt af zijn. Zo zie je dat je stappen maakt en dat is heel leuk om te zien.

Naderhand ben ik me gaan bezig houden met schilderen met olieverf. En dat doe ik nog steeds met plezier. Het meest heb ik portretten geschilderd. Maar ook landschappen en dieren. .

Na zoveel jaar lessen weet ik hoe ik iets op moet zetten en hoe ik het aan moet pakken. Natuurlijk loop ik wel eens vast maar dan is daar altijd Miranda die je helpt om eerst te kijken waar je vast loopt en om je dan verder te helpen.

De lessen zijn heel leerzaam maar ook heel gezellig.

Lia

Tijdens de eerste lockdown in 2020 heb ik een aantal online opdrachten gemaakt voor cursisten die tijdens de lessen stop toch lekker bezig wilde zijn.

hieronder een aantal resultaten van deze teken en schilder opdrachten.
helaas is deze lockdown niet de laatste gebleken, dus wellicht to be continued.

Ik heb sinds 2013 les van Miranda toen ze hier in het stadshart begon met lesgeven met een probeer sessie van 10 lessen. Aangezien ik een heleboel technieken/materialen onder de knie wil krijgen ben ik voorlopig nog niet uitgeleerd.
Dit is ook het fijne van haar lessen, ze kan je met veel diverse technieken helpen. Of je het nou leuk vindt om te schetsen/tekenen met gewoon potlood, portretten wil leren schilderen of bijvoorbeeld stillevens (of nog geen idee waar je mee wilt starten). Het maakt het niet uit of je net begint of al veel verder bent, iedereen krijgt de juiste ondersteuning.
Met de lessen zitten allerlei niveaus door elkaar. Dat kan best intimiderend zijn om als beginner tussen wat ervaren cursisten terecht te komen maar vergeet dan niet dat iedereen ergens gestart is. En dat iedereen op die manier ook van elkaar kan leren.